6000 $ je pro Bitcoin dlouhodobě klíčová hladina – Zde je důvod, proč brzy půjdeme pod

0
bitcoin dno support 6000

Trh s kryptoměnami zažívá opravdu bouřlivé období. Po fenomenálním lednu a polovině února 2020, kdy některé coin zaznamenaly i 200 – 300% zisky, však začaly padat akciové trhy po celém světě a vzniklá panika bohužel zasáhla i krypto. Vše nakonec minulý čtvrtek vyvrcholilo obrovským propadem Bitcoinu z 8 000 $ až na nové low – 3 700 $.

Bitcoin je však nezmar a nedá se jen tak zničit. Spekulanti po ustálení na hladině 5000 $ začali pomýšlet na nové zisky a týden po dumpu jsme se nakonec dočkali vytouženého růstu. Nejprve jsme se ve čtvrtek (19.3.) zvedli ze dna a Bitcoin nakonec překonal i 6000 $. Včera (pátek 20.3.) spanilá jízda pokračovala a Bitcoinu nakonec zlomila vaz až rezistence na hladině 7000 $.

Trh tak našel (lokální) vrchol a nadešel čas objevit nové ekvilibrium. To je alespoň prozatím na starém dobrém supportu – 6000 $. Ten nás v minulosti podržel už nesčetněkrát a více než dva roky slouží jako jakási obratová hladina.

Jarní úklid – Bitfinex odstranil téměř 100 obchodních párů – Které to jsou?

6000 $ v medvědím trhu neobstojí a to je dobře

Bitcoin se většinou drží nad 6000 $, ovšem existují chvíle, kdy tuto hladinu podleze. Vždy, když se dostane pod toto číslo, objemy na burzách se zvyšují. To jasně ukazuje, že velcí hráči považují Bitcoin za méně než šest tisíc za dobrý nákup.

Naposledy jsme se hlouběji pod 6000 $ podívali v roce 2019. Bitcoin tam konsolidoval celé tři měsíce, aby se nakonec ve velkém stylu odrazil ze dna a předvedl bullrun, srovnatelný s tím z roku 2020.

To ukazuje důležitost období akumulace na dně a chuť trhu dostat se na sub-6000-dolarové hodnoty. Tam jsou totiž velcí hráči schopni udělat největší procenta.

Bitcoin prý ie je bezpečný přístav v době krize? Ale vždyť padá i zlato!

(článek pokračuje pod odkazem)

Bitcoin prý není bezpečný přístav – Ale vždyť padá i zlato!

Aktuálně se opět dostáváme do takového období akumulace. Bitcoin padl zpět do klesajícího kanálu, který trh vytvořil ještě v létě 2019 a bude potřebovat opravdu silný impuls, aby se z něj dostal. Takovým impulsem může být například konec šíření koronaviru ve světě, případně spekulace okolo bitcoin halvingu (který je mimochodem stále relativně daleko).

Já osobně nepředpokládám, že se podíváme hluboko pod 6000 $, ale zároveň se mi nechce věřit, že si velryby nechají ujít tak skvělou příležitost k nákupu. Riziko manipulací s cílem srazit Bitcoin na nižší hodnoty je tak extrémně vysoké a měli bychom si toho být vědomi. Pokusme se tedy využít příležitosti, které nám trh dává. Je dost možné, že se už nikdy nezopakují a Bitcoin v březnu 2020 konečně nadobro překoná 6000 $.

Souhlasíte, že nákup Bitcoinu pod 6 000 $ je výhodný?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Včera večer jsme streamovali na YouTube

Rozebírali jsme situaci kolem Bitcoinu a ve světě.

STREAM – Bitcoin posilnil na 6 500 $ – Je to odraz ode dna, anebo bull trap? – ve 20:15

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno